ЗСУ відбили більше 30 атак і завдали 9 ударів по позиціях ворога – Генштаб

Читать на русском
Армія рф продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на трьох напрямках. Найзапекліші бої продовжуються за Бахмут та Мар'їнку.
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Армія рф продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на трьох напрямках. ЗСУ відбили 36 атак противника на вказаних ділянках фронту. Найзапекліші бої продовжуються за Бахмут та Мар'їнку.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому 25 квітня.

Протягом доби російські окупанти завдали 2 ракетних ударів із ЗРК С-300 по центру мирного міста Куп'янськ Харківської області.

Бої за Бахмут: хто з військово-політичного керівництва України приїжджав у місто та його околиціНайчастіше у Бахмуті та на Бахмутському напрямку буває Олександр Сирський. Хтось ще з військово-політичного керівництва приїжджав туди – на інфографіці.

«В результаті загинули та поранені серед цивільного населення, зруйновано будівлю краєзнавчого музею, поряд якого немає жодного військового об'єкту, та пошкоджено іншу цивільну інфраструктуру. Крім того, ворог завдав 6 авіаційних ударів і здійснив понад 10 обстрілів із реактивних систем залпового вогню за іншими локаціями», – розповіли у Генштабі.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії, за Бахмут йдуть запеклі бої. Крім того, протягом доби супротивник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Богданівка, Хромове та Кліщіївка. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Оріхово-Василівка, Маркове, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Годинник Яр, Біла Гора, Північне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії недалеко від Північного та Первомайського Донецької області, успіху не мав. Здійснив обстріли населених пунктів Новобахмутівка, Новокалинове, Авдіївка, Ластівчине, Водяне, Першотравневе, Карлівка та Невельське Донецької області.

На Мар'їнському напрямі протягом доби нашими захисниками було відбито численні атаки противника в районі населеного пункту Мар'їнка. Ворожих обстрілів зазнали Георгіївка, Мар'їнка, Перемога, Новомихайлівка та Парасковіївка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії, Обстріляв понад 30 населених пунктів. Серед них – Затишшя, Гуляйполе, Залізничне, Гірке, Білогір'я Запорізької області та Дудчани, Берислав, Веселе, Висунці, Інженерне, Кізоміс, а також Херсон. Внаслідок влучення двох керованих авіаційних бомб по населеному пункту Кізоміс пошкоджено понад 10 житлових будинків мирних громадян, 2 з них повністю зруйновано. Також руйнування зазнали місцева церква та інша громадянська інфраструктура.

Які події та заяви свідчать про невідворотність контрнаступу УкраїниУкраїна готується до контрнаступу – які події та заяви керівництва говорять про його невідворотність.

Представники ЗСУ повідомили, що росіяни продовжують використовувати дитячі освітні заклади тимчасово окупованих та захоплених територій у своїх цілях.

«Так, у населеному пункті Урзуф Маріупольського району Донецької області на території одного з дитячих таборів зазначено розміщення до 200 військовослужбовців російських окупаційних військ із числа мобілізованих», – зазначили у звіті.

Крім того, окупанти продовжують здійснювати мародерство на території України. Зокрема, у населеному пункті Кардашинка Скадовського району Херсонської області військовослужбовці російських окупаційних військ вночі обшукують будинки, крадуть побутову техніку та легкові автомобілі у мирних громадян.

Авіація Сил оборони за добу завдала 5 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки оккупантів, а також 1 удар по зенітно-ракетному комплексу.

Підрозділи ракетних військ та артилерії у свою чергу вразили зенітно-ракетний комплекс, район зосередження окупантів та одну станцію радіолокації.

Нагадаємо, росія за добу втратила майже 700 військових, 5 танків і більше 20 безпілотників.

Раніше повідомлялося, що середньодобовий рівень втрат окупантів скоротився у квітні на третину. У британській розвідці це пов'язують з тим, що війська росії тепер зосередилися на підготовці до контрнаступу України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: