Окупанти наступають на трьох напрямках, відбито понад 40 атак – Генштаб

Читать на русском
Російські війська наступають лише на Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямах. Найзапекліші бої продовжуються за Бахмут та Мар'їнку.
Фото: Генштаб ЗСУ

Російські війська зосередили наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках – там було відбито 43 атаки за добу. Найзапекліші бої продовжуються за Бахмут та Мар'їнку.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Минулої доби противник завдав 6 ракетних і 62 авіаційних ударів, здійснив 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Скільки дедлайнів захоплення Донбасу провалили російські окупантиРосійські війська провалили вже близько десяти дедлайнів захоплення Донецької та Луганської областей, встановлених путіним.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках рф зберігає військову присутність у прикордонних з Україною районах Брянській, Курській та Бєлгородській областях.

На Куп'янському напрямку ворог продовжує заходи з фортифікаційного обладнання позицій на окремих ділянках.

На Лиманському та Шахтарському напрямах окупанти наступальних дій не здійснювали.

На Бахмутському напрямку російські війська вели безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Новомарково та Хромово. Також тривають тяжкі бої за Бахмут.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії неподалік населених пунктів Новокалинове, Степове, Північне та Первомайське Донецької області – успіху не мав.

На Мар'їнському напрямі було відбито атаки росіян в районі Мар'їнки та Новомихайлівки.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також 3 удари по зенітно-ракетних комплексах. Також збито 10 безпілотників. Підрозділи ракетних військ та артилерії минулої доби вразили зенітно-ракетний комплекс та 2 станції радіоелектронної боротьби противника

«Для надання медичної допомоги своїм пораненим, російські загарбники продовжують активно використовувати медичні заклади населених пунктів тимчасово окупованої Луганської області. Зокрема, у місті Хрустальний, окупанти розгорнули військовий шпиталь на території міської лікарні», – розповіли в Генштабі.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський запевнив, що Україна не відмовиться від оборони Бахмута на Донеччині.

У свою чергу, глава розвідки Кирило Буданов вважає реальним вийти на міжнародно визнані кордони України цього року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: