Лавров зробив абсурдну заяву про реформування Радбезу ООН

Читать на русском
Росія хоче збільшити кількість членів Ради безпеки ООН через нібито сильний вплив західних країн на процес прийняття рішень.
Фото: Getty Images

Росія хоче збільшити кількість членів Ради безпеки ООН через нібито сильний вплив західних країн на процес прийняття рішень.

Таку заяву зробив глава МЗС росії Сергій Лавров під час виступу в Нью-Йорку, його слова передають пропагандистські ЗМІ.

Терористам тут не місце: чи можна вигнати росію з ООН і як це зробитиПро те, як можна вигнати росію з ООН і чому потрібно зробити це максимально швидко – в матеріалі Слово і діло

Він повідомив, що організація має розширити Радбез ООН і включити до неї азіатські та африканські країни, оскільки зараз Захід у ньому представлений «надто сильно».

«Ми всі повинні повернутися до витоків – дотримання принципів та цілей Статуту ООН у всьому їхньому різноманітті. Необхідно прискорити реформу Ради безпеки за рахунок розширення у ній країн Африки, Азії та Латинської Америки», – заявив Лавров.

При цьому представник країни-окупанта забув згадати, що зараз у Радбез ООН входять лише п'ять держав (з них 3 – постійні члени), які можна віднести до групи країн Заходу – США, Великобританії, Франції, Мальти та Швейцарії.

Інші члени-учасники Радбезу обираються якраз за принципом рівномірного регіонального представництва – з Африканської (3 країни), Азіатської (2 + Китай), Східноєвропейської (1 + рф) груп та Групи держав Латинської Америки (2).

Нагадаємо, у Раді Безпеки ООН кожен із її членів головує протягом місяця. У березні головував Мозамбік, а у квітні цю функцію передали росії. У травні має головувати Швейцарія.

Варто зазначити, що на початку місяця країна-окупант програла вибори до трьох органів Організації Об'єднаних Націй.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: