Зведення Генштабу: ворог зосередився на трьох напрямках, ЗСУ відбили всі атаки

Читать на русском
За добу противник завдав 6 ракетних та 47 авіаційних ударів, здійснив 25 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та критичній інфраструктурі населених пунктів.
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Противник продовжує зосереджувати зусилля на веденні наступальних дій на трьох напрямках, ще на трьох ділянках фронту росіяни перейшли у позиційну оборону.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому 24 квітня.

Там розповіли, що найактивнішими напрямками залишаються Бахмутський, Авдіївський та Мар'їнський – тут українські воїни відбили понад 30 атак ворога. За два міста – Бахмут та Мар'їнку – йдуть запеклі бої.

Зеленський запевнив, що Україна не відмовиться від БахмутаЗахоплення Бахмута може стати для росіян трампліном для наступу на Краматорськ та Слов'янськ, пояснив Зеленський.

«За добу противник завдав 6 ракетних та 47 авіаційних ударів, здійснив 25 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та критичній інфраструктурі населених пунктів», – повідомили у Генштабі.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує штурмувати позиції ЗСУ у Бахмуті. Крім того, протягом доби росіяни вели безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Новомарково та Хромове. Від ворожих обстрілів постраждали Оріхово-Василівка, Маркове, Григорівка, Хромове, Бахмут, Іванівське, Годинник Яр, Північне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії неподалік населених пунктів Новокалинове, Степове та Первомайське Донецької області, успіху не мав. Обстріляв, зокрема, Новокалинове, Авдіївку, Північне, Тоненьке, Першотравневе, Карлівку та Невельське Донецької області.

На Мар'їнському напрямку протягом доби нашими захисниками було відбито атаки противника в районі населеного пункту Мар'їнка, а також поблизу Новомихайлівки.

На Куп'янському напрямку ворог продовжує заходи щодо фортифікаційного обладнання позицій на окремих ділянках. Декілька населених пунктів зазнали артилерійських та мінометних обстрілів.

«Рамштайн»: яку допомогу отримувала Україна за підсумками зустрічей із союзникамиЯку військову допомогу отримувала Україна за підсумками засідань Контактної групи з оборони у форматі Рамштайн – на інфографіці.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. У той же час, протягом доби здійснив обстріл населених пунктів поряд з лінією бойового зіткнення. Серед них – Новосілка, Новопіль Донецької області; Ольгівське, Малинівка, Червоне, Чарівне, Оріхів Запорізької області та Херсон.

Наголошується, що противник продовжує використовувати цивільну інфраструктуру тимчасово захоплених населених пунктів у своїх цілях.

«Зокрема, у Голубівці Луганщини російські окупанти використовують одну зі шкіл як медичний пункт для надання медичної допомоги своїм військовослужбовцям», – йдеться у зведенні.

Авіація Сил оборони відповіла на безчинства росіян 6 ударами по їхніх позиціях, а підрозділи ракетних військ та артилерії протягом доби вразили зенітно-ракетний комплекс та 2 станції РЕБ супротивника.

Крім того, були збиті 2 ворожі розвідувальні БПЛА різних типів.

Нагадаємо, втрати російської армії з початку повномасштабної війни становлять 187 тисяч 80 військових. За останню добу було знищено приблизно 660 окупантів.

Раніше в ISW заявили, що військове командування росії намагається переконати путіна перейти до утримання позицій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: