ЗСУ за добу відбили більше 55 атак окупантів і збили 21 дрон

Читать на русском
Росіяни за добу запустили 26 дронів, 21 з яких було знищено. Крім того, українські військові відбили понад 55 атак на сході.
Reuters

Українські військові за добу відбили понад 55 атак окупантів на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках. Найзапекліші бої йдуть за Бахмут та Мар'їнку.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Скільки дедлайнів захоплення Донбасу провалили російські окупантиРосійські війська провалили вже близько десяти дедлайнів захоплення Донецької та Луганської областей, встановлених путіним.

Російські війська за добу завдали 3 ракетних та 57 авіаційних ударів, зокрема, застосували 26 безпілотників «шахедів» (21 з них знищили українські військові). Також окупанти здійснили 69 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація без істотних змін. Продовжується комплексна перевірка бойової готовності збройних сил Білорусі.

На Лиманському напрямі противник намагався покращити тактичне становище, вів безуспішні наступальні дії в районах південної околиці населеного пункту Кремінна та Серебрянського лісництва.

На Бахмутському напрямку ЗСУ відбили атаки противника в районі населеного пункту Хромово. Тривають тяжкі бої за Бахмут.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районах Авдіївки, Водяного та Первомайського – успіху не мав.

На Мар'їнському напрямку минулої доби українські військові відбили численні ворожі атаки в районах населених пунктів Мар'їнка та Перемога.

На Шахтарському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії у напрямку Вугледару.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії.

Авіація Сил оборони за добу завдала 7 ударів по районах зосередження особового складу, а підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 2 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки та 2 боєприпаси противника.

Нагадаємо, у Міністерстві оборони пояснили, що ЗСУ вже проводять певні контрнаступальні дії, зокрема на сході країни.

Напередодні командувач Сухопутних військ генерал-полковник Олександр Сирський розповів про успіхи ЗСУ у Бахмуті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: