РФ скоротила чисельність військ і зменшує наступальні дії біля Донецька – розвідка Британії

Читать на русском
Є ймовірність того, що росія скоротила чисельність військ і зменшує наступальні дії навколо міста Донецька, швидше за все, щоб відволікти ресурси на Бахмутський напрямок.
Німецька Хвиля

У Бахмуті окупанти повільно продовжують просуватись, проте біля Донецька російські війська зменшили наступальні дії.

Про це йдеться у звіті Міноборони Британії.

«Є ймовірність того, що росія скоротила чисельність військ і зменшує наступальні дії навколо міста Донецька, швидше за все, щоб відволікти ресурси на Бахмутський напрямок. У Бахмуті сили міноборони росії та «вагнерівці» продовжують повзуче просування», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Україна стримує російський наступ з півдня по лінії вулиці Корсунській, старої головної дороги на захід від міста.

«Для обох сторін точна послідовність будь-якого значного скорочення їхніх підрозділів навколо Бахмута стала критичним питанням, оскільки Україна хоче звільнити наступальні сили, а росія, ймовірно, прагне відновити оперативний резерв», - додали у розвідці.

Раніше повідомлялося, що останніми днями Повітряно-десантні війська російської федерації відновили ключову місію в битві за Бахмут.

Зазначимо, що Бахмутський напрямок залишається найгарячішою ділянкою фронту, противник сконцентрував там професійні підрозділи і використовує значну кількість артилерії та авіації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: