Окупанти намагаються наступати на п'яти напрямках – зведення Генштабу

Читать на русском
Окупанти намагалися наступати в районі Сіньківки, Спірного, Іванівського, Предтечиного, Новокалинового, Мар'їнки, Північного та Первомайського.

Російські окупанти зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямах. Там за добу відбито понад 70 атак.

Як йдеться у зведенні Генштабу, в епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар'їнка.

Злив даних Пентагону: Newsweek знайшов у документах «дату початку» українського контрнаступуУ злитих документах Пентагону знайшли дату початку контрнаступу України – нібито це 30 квітня.

Минулої доби противник завдав 4 ракетних і 41 авіаційний удар, здійснив 57 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

На Куп'янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії поблизу Сіньківки.

На Лиманському напрямі противник вів безуспішні наступальні дії в районі на північ від Спірного, успіху не мав.

На Бахмутському напрямі не припиняються бої за Бахмут. У районі населених пунктів Іванівське та Предтечине противник вів безуспішні наступальні дії.

На Авдіївському напрямі невдалі ворожі спроби наступу зафіксовані у районах Новокалинового, Північного та Первомайського Донецької області.

На Мар'їнському напрямі відбито численні ворожі атаки в районі Мар'їнки.

На Шахтарському напрямку ворог наступальних дій не проводив, на Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки. Також збитий ворожий розвідувальний безпілотник. Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 2 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, а також 1 станцію радіоелектронної боротьби противника.

Нагадаємо, глава української розвідки Кирило Буданов констатував, що зимово-весняний наступ країни-окупанта провалився.

Також він вважає, що настав момент для краху росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: