Справа українського підпілля: у росії судитимуть військових із Мелітополя

Читать на русском
У росії судитимуть п'ятьох українських військових, які нібито збиралися організувати підпілля у Мелітополі.
Українська правда

У росії судитимуть п'ятьох українських військових, які нібито збиралися організувати підпілля у Мелітополі.

Про це пише «Комерсант».

Суд у Ростові-на-Дону розгляне «найбільшу за кількістю учасників» кримінальну справу нібито про організацію підпілля на території окупованого Мелітополя.

Відомо, що п’ятьох жителів Мелітополя – контрактника ЗСУ Ігоря Горлова, військовослужбовців тероборони Володимира Зуєва, Андрія Голубєва і Олександра Жукова, а також звільненого у відставку Юрія Петрова звинувачують у тому, що вони нібито були членами «Союзу учасників АТО Мелітополя».

За версією ФСБ, чоловіки планували вибухи «у розташуваннях російських військ і місцях роздавання гуманітарної допомоги». Слідство росії встановило, що ті «збиралися закидати гранатами військову техніку, росіян і підірвати автомобіль».

Чоловіків затримали у Мелітополі, потім доправили до Криму, а звідти – до СІЗО «Лефортово» в Москві. Суд розпочнеться вже цього місяця.

Раніше повідомляли, що Бєлгородський обласний суд засудив до трьох років колонії 21-річного чоловіка, якого звинуватили в спробі виїхати воювати на боці України.

Також писали, що український суд заочно засудив 20 депутатів Держдуми рф до 15 років позбавлення волі. Зловмисників визнали винними у посяганні на територіальну цілісність та недоторканність України – вони сприяли окупації росією частини східних регіонів нашої країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: