Британський парламент розпочав розслідування щодо Сунака: що відомо

Читать на русском
Стосовно британського прем'єр-міністра Ріші Сунака розпочато розслідування щодо можливого порушення правил так званого декларування інтересів.
Фото: UK Parliament

Стосовно британського прем'єр-міністра Ріші Сунака розпочато розслідування щодо можливого порушення правил так званого «декларування інтересів».

Про це у понеділок, 17 квітня, повідомило видання The Guardian із посиланням на заяву парламентського комісара.

У парламенті відмовилися називати конкретну причину початку розслідування. Там лише розповіли, що воно стосується шостого параграфу Кодексу поведінки депутатів.

«Члени парламенту повинні завжди відкрито і чесно заявляти про будь-які відповідні інтереси в ході будь-якого розгляду в палаті або її комітетах, а також у ході будь-якого спілкування з міністрами, членами, державними службовцями чи особами, які обіймають державні посади», - сказано в цьому пункті.

Журналісти зазначили, що розслідування пов'язане з діяльністю його дружини Акшати Мурті. Дружина британського прем'єра є акціонером компанії Koru Kids, яка надає послуги з догляду за дітьми. Парламентарі зацікавилися тим, як фірма потрапила до пілотного державного проєкту створення робочих місць для нянь.

Повідомляється, що 28 березня Сунак не згадав про інтерес своєї дружини, обговорюючи проєкт на засіданні Комітету зв'язків. Пізніше з'ясувалося, що представники Koru Kids були присутні на прийомі на Даунінг-стріт лише через кілька годин після виступу Сунака в Комітеті.

У парламенті незадоволені тим, що Сунак не вказав частку дружини у компанії у своїй депутатській декларації. При цьому в канцелярії прем'єра зазначили, що він зазначив це в окремому реєстрі міністерських інтересів. Однак у виданні зазначають, що реєстр ще не був опублікований, тому підтвердити цю інформацію зараз не можна.

Нагадаємо, нещодавно Сунак провів телефонні переговори із президентом України Володимиром Зеленським. Під час розмови він закликав притягнути до відповідальності всіх винних у страті українського військового.

Раніше Сунак заявив, що тривалий глухий кут у війні росії проти України піде тільки на користь кремля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: