Зведення Генштабу: Сили оборони відбили понад 45 ворожих атак та знищили 4 дрони

Читать на русском
Російська армія зазнає значних втрат, але все одно не відмовляється від своїх планів щодо окупації території України. Основні зусилля війська рф зосереджують на веденні наступальних дій на чотирьох напрямках.

Російська армія зазнає значних втрат, але все одно не відмовляється від своїх планів щодо окупації території України. Основні зусилля війська рф зосереджують на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямах.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому 16 квітня.

Протягом доби на вказаних ділянках фронту Силами оборони відбито понад 45 атак супротивника. При цьому ворог активно застосовує проти українських воїнів оперативно-тактичну та армійську авіацію.

Які події та заяви свідчать про невідворотність контрнаступу УкраїниУкраїна готується до контрнаступу – які події та заяви керівництва говорять про його невідворотність.

Крім того, росіяни продовжують ігнорувати Міжнародне гуманітарне право та здійснюють обстріл невійськових об'єктів.

«Минулої доби противник завдав 25 ракетних ударів із ЗРК С-300 по мирних містах Запоріжжя, Камишеваха Запорізької області та Снігурівка на Миколаївщині; а також 28 авіаційних ударів. Здійснив 4 обстріли з реактивних систем залпового вогню. Є загиблі та поранені серед цивільного населення, зруйновані та пошкоджені багатоповерхові та приватні житлові будинки, цивільні навчальні заклади, лікарні, церкви та інша цивільна інфраструктура», – розповіли у Генштабі.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує атакувати позиції ЗСУ у місті Бахмут. Противник також провів атаки в районах населених пунктів Хромове та Іванівське, успіху не мав. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Міньківка, Оріхово-Василівка, Бахмут, Іванівське, Новодмитрівка та Північне Донецької області.

На Авдіївському напрямку армія рф намагалася вести наступальні дії в районах Новокалинового, Північного, Водяного та Первомайського Донецької області, але всі атаки завершилися провалом.

На Мар'їнському напрямі наші захисники відбили численні атаки в районі Мар'їнки. Водночас, ворожих обстрілів зазнали Красногорівка, Мар'їнка, Георгіївка, Максиміліанівка, Перемога та Новомихайлівка Донецької області.

На Лиманському напрямі окупанти вели безуспішні наступальні дії в районі на північ від Григорівки та біля Спірного.

На Шахтарському напрямку за цю добу ворог наступальних дій не проводив. Здійснив обстріл населених пунктів Вугледар, Пречистівка, Велика Новосілка, Времівка Донецької області.

Пресслужба Генштабу розповідає, що російські окупанти продовжують зазнавати великих втрат. Усі медичні установи на тимчасово окупованій території переповнені пораненими загарбниками. Внаслідок цього противник використовує цивільні навчальні заклади.

Скільки військових втратила росія в Україні: оцінки рф, Генштабу та союзниківОцінки втрат російської армії на війні від Генштабу ЗСУ, союзників України та самої рф – на інфографіці.

«Так, у населеному пункті Висока Запорізької області спортивну залу місцевої школи окупанти облаштували під військовий шпиталь. Медичні послуги надаються виключно російським військовослужбовцям. Станом на 15 квітня на лікуванні перебували близько 100 оккупантів із пораненнями різного ступеня тяжкості», – йдеться у зведенні.

У той же час російські окупанти продовжують проводити примусову паспортизацію українського населення. Зокрема, у населеному пункті Таврія Херсонської області загарбники здійснюють обхід місцевих жителів з метою перевірки наявності російського паспорта. Громадянам України, які не отримали російського паспорта, повідомлено, що у разі неоформлення документів до 1 червня така особа буде депортована з конфіскацією всього особистого майна.

Авіація Сил оборони за добу завдала 5 ударів по районах зосередження ворога, а ракетники та артилеристи вразили пункт управління, зенітно-ракетний комплекс, склад пально-мастильних матеріалів та 2 склади боєприпасів противника.

Крім того, українські воїни збили 4 ворожі безпілотники.

Нагадаємо, минулої доби українські військові знищили ще 520 російських окупантів.

Раніше повідомлялося, що через втрати у війні проти України в деяких військових вузах росії перенесли початок навчання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: