Стало відомо, за якої умови НБУ послабить валютні обмеження

Читать на русском
Національний банк України формує передумови для поступового та безболісного для ринку та економіки переходу до пом'якшення валютних обмежень.
Reuters

Національний банк України формує передумови для поступового та безболісного для ринку та економіки переходу до пом'якшення валютних обмежень.

Про це заявив заступник голови НБУ Сергій Ніколайчук.

Одним із поточних пріоритетів Національного банку України є формування передумов для поступового та безболісного для ринку та економіки переходу до пом'якшення валютних обмежень. Зазначають, що ключовою передумовою для цього є збільшення строковості коштів у банківській системі.

Ніколайчук зауважив, що валютна лібералізація також є одним із завдань, закріплених новою програмою розширеного фінансування з МВФ.

«Валютна лібералізація також є одним із завдань, закріплених новою програмою розширеного фінансування з МВФ. Крім того, програма передбачає уникнення емісійного фінансування дефіциту бюджету, забезпечення сталого зниження інфляції та стійкості валютного ринку. На післявоєнному етапі її реалізації увага фокусуватиметься на амбітних структурних реформах», – йдеться у повідомленні НБУ.

Нагадаємо, міжнародні резерви України станом на квітень становили 31 878,2 млн доларів. Такий обсяг є рекордним за останні 11 років.

«Слово і діло» аналізувало, як змінювався обсяг міжнародних резервів у 2021 та 2022 роках.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: