У Центрі інформбезпеки розповіли, чи заблокують TikTok в Україні

Читать на русском
В Україні прокоментували долю TikTok, оскільки США та Британія почали дискутувати щодо заборони соцмережі.
Getty Images

В Україні не обговорювалося питання щодо блокування додатку TikTok, на відміну від країн Заходу.

Про це повідомив керівник Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Мінкульті Ігор Соловей, пише РБК-Україна.

Заборона TikTok: у яких країнах та кому не можна користуватися додаткомУ яких країнах світу заборонили держслужбовцям користуватися TikTok і де додаток заборонений для всіх – на інфографіці.

«Жодного разу не чув, щоб це питання навіть підіймалось. Не те щоб розроблялись якісь плани блокування TikTok», - заявив він.

СБУ у відповідь на запит ЗМІ зазначила, що наразі відсутні ініціативи щодо накладення обмежень на осіб, причетних до функціонування TikTok .

США та Британія почали дискутувати щодо заборони TikTok. Причиною обговорень є можливий зв'язок соцмережі з китайською розвідкою. Оскільки у Китаї є закон,що зобов'язує соцмережі передавати владі деякі дані про користувачів.

Рішення про повне блокування TikTok жодна західна країна не ухвалювала, однак подекуди користуватися соцмережею заборонили держслужбовцям та військовим.

Нагадаємо, Австралія заборонила встановлювати додаток TikTok на всіх пристроях, що належать федеральному уряду. Це було зроблено з міркувань безпеки.

Раніше українців попередили про нову шахрайську схему в соцмережах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: