Посилення діючих санкцій проти росії може спрацювати краще за нові – Мінфін США

Читать на русском
Мінфін США відновлює свою увагу на посиленні санкцій, спрямованих на позбавлення рф доходів, технологій та ресурсів, необхідних для підтримки війни в Україні.

Посилення введених раніше санкцій проти росії може бути ефективніше запровадження нових економічних обмежень.

Про це заявив заступник міністра фінансів США з міжнародних питань Джей Шамбо.

«Санкції можуть працювати ефективніше, для цього не обов'язково запроваджувати нові обмеження. Іноді несуттєва санкція, яку ви додали б, менш важлива, ніж посилення того, що ви вже застосовуєте», – зауважив він.

Шамбо також наголосив, що США вивчають інструменти для посилення чинних санкцій проти рф та закриття можливості для їхнього обходу. На думку чиновника, такі заходи мають бути ефективнішими за нові обмеження.

Російські літаки не можуть отримати критично важливе техобслуговування через санкції – WSJЧерез санкції росія частково втратила доступ до запчастин та програмного забезпечення, необхідного для проведення критично важливого технічного обслуговування комерційних літаків.

За його словами, у будь-яких обмеженнях з'являються прогалини і потрібно це припиняти. Але санкції довели свою ефективність, оскільки росії доводиться купувати технології військової техніки в менш надійних постачальників. Крім того, в рф фіксується зниження прибутків від продажу енергоресурсів.

Нагадаємо, у матеріалі видання Politico йдеться про те, що з 2014 року США мали розслідувати більше справ щодо порушення санкцій проти росії, проте не приділяли цьому належної уваги.

Також стало відомо, що Байден на рік продовжив санкції проти росії.

Крім того, США ввели санкції ще проти двох російських компаній, пов'язаних з авіацією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: