Зведення Генштабу: ЗСУ відбили більше 20 ворожих атак, за Авдіївку та Мар'їнку йдуть запеклі бої

Читать на русском
Незважаючи на численні втрати у техніці та живій силі, противник не відмовляється від ведення загарбницької війни та продовжує атакувати позиції українських військ.
Фото: Генштаб ЗСУ

Незважаючи на численні втрати у техніці та живій силі, противник не відмовляється від ведення загарбницької війни та продовжує атакувати позиції українських військ.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому 10 квітня.

Основні напрями наступу російських окупантів не змінилися: противник намагається атакувати на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. За добу тут було відбито понад 20 ворожих атак.

ЗСУ знищили російський Мі-24 на Авдіївському напрямкуВорог не припиняє спроби наступальних дій на Авдіївському напрямку, проте отримує гідну відсіч, великі втрати в живій силі та знищену техніку.

«Протягом доби противник завдав 21 авіаційного та 5 ракетних ударів, 4 з яких – із ЗРК С-300 по мирному місту Краматорськ. Також окупанти здійснили близько 30 обстрілів із реактивних систем залпового вогню щодо позицій наших військ та цивільної інфраструктури населених пунктів», – розповіли у Генштабі.

На Бахмутському напрямі ворог продовжує вести наступальні дії, намагається взяти Бахмут під повний контроль. У місті продовжуються бої. Крім того, війська рф вели безуспішні наступальні дії недалеко від Богданівки та Хромового. Від ворожих обстрілів постраждали Желєзнянське, Міньківка, Оріхово-Василівка, Бахмут, Хромове, Іванівське, Предтечине, Часів Яр, Озарянівка, Дружба та Нью-Йорк Донецької області.

На Лиманському напрямку окупанти вели безуспішні наступальні дії поблизу населених пунктів Макіївка, Червонопопівка та Білогорівка.

На Авдіївському та Мар'їнському напрямках противник намагався атакувати в районах населених пунктів Авдіївка, Північне, Невельське та Мар'їнка Донецької області. Усі атаки були безуспішними. Найзапекліші бої тривають за Авдіївку та Мар'їнку. Водночас, ворожих обстрілів зазнали Авдіївка, Первомайське, Красногорівка, Гострое, Георгіївка, Мар'їнка та Перемога.

На Шахтарському напрямку протягом доби ворог наступальних дій не робив. Здійснив обстріл населених пунктів Новомихайлівка, Вугледар, Богоявленка та Велика Новосілка на Донеччині.

У ЗСУ озвучили щоденні втрати ворога в районах Мар'їнки та АвдіївкиРосійська окупаційна армія зазнає колосальних втрат під Авдіївкою та Мар'їнкою. За добу ЗСУ знищують на зазначених напрямках до двох рот рашистів.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. Обстріляв, зокрема, Времівку Донецької області та Новоданилівку, Оріхів, Новоандріївку та Кам'янське Запорізької області.

У Генштабі розповіли, що російські окупанти продовжують посилювати контррозвідувальний режим на тимчасово окупованих територіях.

«У Старобільську Луганської області та навколо міста збільшилася кількість блокпостів та патрулів. Дещо схожа ситуація у місті Токмак Запорізької області. Побоюючись витоку інформації про розташування підрозділів оккупантів, загарбники стали обмежувати певні маршрути руху місцевим таксистам», – йдеться у зведенні.

Авіація Сил оборони завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а підрозділи ракетних військ та артилерії вразили район зосередження живої сили, а також склад боєприпасів противника.

Крім того, було збито ворожий вертоліт Мі-24 та 6 БпЛА різних типів (2 з них ударні, 4 – розвідувальні).

За останню добу в Україні знищено 670 окупантів, танк та десятки інших видів техніки.

Раніше повідомлялося, що російські військовослужбовці почали частіше здаватися в полон, а в березні було зафіксовано рекордну кількість подібних заявок. При цьому багато росіян здаються в полон разом із бронетехнікою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: