На Одещині посадовець військової частини відбирав у солдатів бойові доплати

Читать на русском
Чоловік вимагав з підлеглих військовослужбовців віддавати йому частину коштів з щомісячних надбавок, встановлених на період воєнного стану.
Фото з відкритих джерел

Начальнику матеріального забезпечення однієї з військових частин Одещини повідомлено про підозру у вимаганні чужого майна.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Зазначається, що чоловік вимагав з підлеглих військовослужбовців віддавати йому частину коштів з щомісячних надбавок, встановлених на період воєнного стану.

«У разі відмови він погрожував підлеглим проблемами з проходженням служби та навіть фізичною розправою», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронцями зафіксовано понад 30 фактів вимагання на загальну суму понад 600 тисяч гривень.

Чоловіку було повідомлено про підозру у вимаганні чужого майна з погрозою насильства, одержанні неправомірної вигоди, умисному невиконанні наказу, застосуванню насильства до підлеглого .

«Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років. Нині вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави», - додали у відомстві.

Раніше працівники Держбюро розслідувань повідомили про підозру у службовій недбалості військовослужбовцю, який допустив витік стратегічного авіаційного палива вартістю 6,5 млн грн.

Також ДБР затримало двох військовослужбовців, які допомагали ухилянтам.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: