В Криму окупанти змушують місцеве населення будувати оборонні споруди – Генштаб

Читать на русском
В Криму окупанти змушують місцевих жителів будувати для них фортифікаційні споруди. До робіт залучають переважно чоловіків з алкогольною чи наркотичною залежністю.

У тимчасово окупованому Криму російські загарбники залучають до будівництва фортифікаційних споруд місцеве населення.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

«Все йде за планом»: як росія готується оборонятисяРосія посилила ППО в столиці та поряд з резиденціями путіна, побудувала кілька ліній оборони у прикордонних областях та перекидає авіацію вглиб території. Докладніше – на інфографіці.

«У населених пунктах Джанкойського району тимчасово окупованого Криму російські загарбники залучають до будівництва фортифікаційних споруд місцеве населення. Відомо, що до інженерних робіт переважно залучаються чоловіки, більшість з яких наркомани та особи із алкогольною залежністю», – говориться у повідомленні.

Зазначається, що окупанти обіцяють робітникам грошову винагороду, проте люди її не отримують, або ж отримують не в повному розмірі.

«Зафіксовано випадки, коли обдурені люди відмовляються йти на подальшу співпрацю, після чого, озброєні окупанти силою примушують їх копати траншеї», – повідомили у Генштабі.

Крім того, росіяни продовжують нарощувати у фортифікаційному відношенні оборонні рубежі та позиції на Запорізькому та Херсонському напрямках.

Нагадаємо, росія збудувала в Криму систему оборонних споруд – опубліковано супутникові фото.

Також у Криму окупанти почали активно мобілізувати рятувальників та пожежників.

Відомо, що у Запорізькій області окупанти використовують лікарні у власних цілях.

Раніше повідомлялося, що на окупованих територіях загарбники змушують вчителів відмовлятися від українського громадянства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: