З 1 квітня жоден новий препарат до переліку рецептурних не додався – Ляшко

Читать на русском
Для безрецептурних препаратів не змінюються жодні правила, переліки та категорії відпуску. На цьому наголосив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Жодні правила для безрецептурних препаратів не змінюються.

Про це заявив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Жоден новий препарат з 1 квітня не додався до переліку рецептурних. Препарати, які були безрецептурними, відпускатимуть в аптеці без рецепта і надалі. Для безрецептурних препаратів не змінюються жодні правила, переліки та категорії відпуску.

Натомість препарати, що раніше відпускалися за паперовим рецептом, з 1 квітня можуть відпускатися ще й за електронним рецептом – це додатковий електронний інструмент.

«Електронний рецепт спрощує українцям життя. Тому що, якщо в людини хронічна хвороба і певний рецептурний препарат потрібен системно на тривалий час, то можна не йти додатково до лікаря, а отримати е-рецепт дистанційно», – наголосив міністр.

Під час воєнного стану у пацієнта є змога самостійно обрати, який рецепт отримувати – електронний чи паперовий, підкреслив міністр охорони здоров'я.

Ляшко також нагадав, що з серпня 2022 року в Україні діє електронний рецепт на антибіотики. За цей час вже виписано понад 700 тисяч е-рецептів.

Нагадаємо, в Україні з 1 квітня рецептурні препарати в аптеці можна отримати не лише за паперовим, а й за електронним рецептом. Йдеться близько 60% зареєстрованих ліків.

Нагадаємо також, що з 1 серпня 2022 року придбати антибіотики в аптеках України можна лише за рецептом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: