В Україні спростили процедуру отримання статусу безробітного

Читать на русском
Подання документів і надалі проходитиме в електронному форматі, щоб полегшити процес для переселенців та осіб в окупації.

Кабінет міністрів на засіданні 30 березня прийняв ухвалу про новий порядок постановки на облік безробітних громадян.

Про це повідомляє Міністерство економіки.

Подання документів для отримання статусу безробітного й надалі відбуватиметься в електронному форматі. Також спрощується процес реєстрації для громадян без документів та людей, працевлаштованих у компаніях, що залишилися під окупацією.

Скільки українців отримували виплати з безробіття у кризові рокиСкільки українців отримували виплати з безробіття у кризові 2020-2022 роки – на інфографіці.

«Це полегшить процес подання документів внутрішньо переміщеним особам, особам, які перебувають на тимчасово окупованій території або на території, на якій ведуться бойові дії», – наголосила міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Крім того, Кабмін затвердив умови постановки на облік для добровольців ТРО під час воєнного стану. Також передбачено припинення реєстрації безробітних, які знаходятьсяза кордоном.

Ухвала також передбачає нові критерії підходящої роботи та прирівнює робоче спілкування безробітного з кар'єрним радником до особистого відвідування центру зайнятості.

Раніше стало відомо, скільки зараз в Україні зареєстровано безробітних.

Також повідомлялося, що до «Армії відновлення» залучили понад 9 тисяч безробітних українців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: