Стало відомо, скільки зараз в Україні зареєстровано безробітних

Читать на русском
У Державній службі зайнятості на сьогодні офіційно зареєстровано 146 тисяч безробітних громадян.

У Державній службі зайнятості на сьогодні зареєстровано 146 тисяч безробітних, ще 37 тисячам вдалося знайти нове місце роботи.

Про це повідомила заступник міністра економіки України Тетяна Бережна на брифінгу 15 березня.

Скільки українців отримували виплати з безробіття у кризові рокиСкільки українців отримували виплати з безробіття у кризові 2020-2022 роки – на інфографіці.

«Станом на кінець 2022 року, а саме на грудень, у нас налічувалося 8,6 млн найманих працівників. Це на 1,2 млн менше, ніж у грудні 2021 року. На сьогодні кількість офіційно зареєстрованих безробітних у Державній службі зайнятості становить 146 тисяч осіб. За 2023 рік вже 301 тисяча осіб звернулися за послугами до Державної служби зайнятості та отримали їх. 37 тисяч українців знайшли нове робоче місце за сприяння служби зайнятості», – сказала вона.

Бережна зазначила, що за результатами 2022 року скористалися послугами Державної служби зайнятості понад 1 млн. осіб, а майже 305 тисяч українців знайшли робоче місце.

Наразі у базі даних Державної служби зайнятості зареєстровано 28 тисяч вакансій. На єдиному порталі вакансій, запущеному на сайті Державної служби зайнятості, який акумулює вакансії з усіх пошукових сайтів, зареєстровано 147 тисяч вакансій.

Нагадаємо, до «Армії відновлення» залучили понад 9 тисяч безробітних українців.

Також можна порівняти, який рівень безробіття був серед українців у січні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: