Україна отримала від Франції понад 180 тонн обладнання для енергосектору

Читать на русском
У Міненерго зазначили, що лише у березні Україна отримала від французьких організацій понад 1300 конвекторів та 11 генераторів.

З серпня 2022 року уряд та громадські організації Франції відправили в Україну 22 вантажі з енергетичним обладнанням.

Про це у неділю, 26 березня, повідомила пресслужба Міністерства енергетики.

У Міненерго озвучили обсяг міжнародної допомоги, наданої енергосектору УкраїниЗавдяки цій допомозі Україна змогла відновити роботу великої кількості об'єктів енергетичної інфраструктури, які постраждали від російських обстрілів.

За даними відомства, загальна вага переданої для енергосектору допомоги склала 183 тонни. Серед обладнання – генератори різної потужності, вимикачі, спецодяг, роз'єднувачі, освітлювальні прилади та газове обладнання, необхідне для проведення ремонтних робіт.

У Міненерго додали, що лише у березні цього року Україна отримала 1389 конвекторів та 11 генераторів від французької громадської організації «Електрики без кордонів».

«Отримане обладнання використовується для якнайшвидшого відновлення електро- та газопостачання тисяч українських сімей. Це внесок наших французьких партнерів не лише у відновлення української енергосистеми, а й у енергетичну безпеку Європи», – наголосив міністр енергетики Герман Галущенко.

Нагадаємо, напередодні прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна пройшла важкий період опалювального сезону 2022-2023 та витримала безперервний енергетичний терор росії.

Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів визначив чотири головні завдання у сфері енергетики на 2023 рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: