Суд призначив до розгляду справу екскерівництва західного управління ДПСУ

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив проведення підготовчого засідання у справі колишнього керівництва регіонального управління прикордонників.
Володимир Єгоров та Руслан Краснопортко

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду по суті кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього начальника Західного управління Державної прикордонної служби Володимира Єгорова та його ексзаступника Руслана Краснопортка у заволодінні понад 14 млн грн.

Таке рішення 16 березня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити судовий розгляд кримінального провадження № 52022000000000230 від 22.08.2022 за обвинуваченням (Володимира Єгорова – ред.) у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України; (Руслана Краснопортка – ред.) у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України; (Володимира Олійника – ред.) у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України на 23 березня 2023 року о 15:00», – йдеться в рішенні.

Також судді вирішили заочно судити Олійника, оскільки він оголошений у розшук і переховується. Крім того, суд узяв до розгляду цивільний позов по відшкодування збитків.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, восени 2016 року між Держприкордонслужбою та товариством було укладено угоду, відповідно до якої за рахунок виділених із бюджету коштів мали збудувати в Ужгороді 5 багатоквартирних будинків для співробітників прикордонної служби. Проте з'ясувалося, що роботи з будівництва були виконанні не в повному обсязі.

Попри це, посадовці ДПСУ підписали акти приймання виконаних будівельних робіт і перерахували на рахунки підприємства-підрядника понад 14 млн грн за роботи, які фактично не були виконані та матеріали, які не були використані про що їм було достеменно відомо. Наприкінці листопада 2022 року САП скерувала цю справу до суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: