ВАКС знову продовжив розслідування справи ексголови Держрезерву Барабаша

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і частково задовольнив клопотання детектива НАБУ про продовження строку досудового розслідування.
Микита Барабаш

Вищий антикорупційний суд продовжив до 30 березня строк розслідування за підозрою колишнього тимчасово виконувача обов'язків голови Державного агентства резерву України, а нині заступника Державної інспекції архітектури та містобудування Микити Барабаша у завданні понад 205 млн грн збитків.

19 січня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні №12021000000000649 від 20 травня 2021 року за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 364, ч.2 ст. 367 КК України за підозрою (Микити Барабаша – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України до 7 місяців, тобто до 30 березня 2023 року», – йдеться в рішенні.

Як відомо, 31 серпня 2022 року Державне бюро розслідувань та Київська міська прокуратура повідомили Барабашу про підозру. Як встановлено слідством, підозрюваний, обіймаючи у 2021 році посаду т.в.о. голови Держрезерву та голови аукціонного комітету Держрезерву, організував злочинну схему реалізації дизельного палива з держрезерву за значно заниженою вартістю.

Так, діючи всупереч інтересам служби та з метою отримання вигоди для іншої юридичної особи, чиновник здійснив реалізацію 18 000 тонн дизпалива з держрезерву за ціною вдвічі меншою ринкової. При цьому підозрюваним були проігноровані зауваження Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України щодо результатів оцінки ринкової вартості цього майна перед здійсненням аукціону. Вказані протиправні дії посадовця завдали збитків державі на суму 205 млн грн та негативно вплинули на обороноздатність нашої країни.

Нагадаємо, у вересні 2022 року прокуратура передала справу ексголови Держрезерву до НАБУ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: