У Чорному морі спостерігається нетипова активність корабельного угруповання рф – Гуменюк

Читать на русском
У Чорне море росія вивела 20 кораблів та дуже багато одиниць допоміжного флоту. Причиною може стати пошук уламків американського БПЛА.
Колаж 24 каналу

У Чорне море росія вивела одразу 20 кораблів і дуже багато одиниць допоміжного флоту. Така активність спостерігається не щодня.

Про це заявила керівник Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону у четвер, 16 березня.

Знищення американського БПЛА MQ-9 Reaper над Чорним морем: що відомоЩо відомо про знищення російськими терористами американського дрона-розвідника MQ-9 Reaper над Чорним морем та якими можуть бути наслідки – в матеріалі Слово і діло

«Зафіксовано нетипову активність та кількість корабельного угруповання рф. Зараз у Чорному морі знаходиться 20 одиниць, серед яких чотири ракетоносія – один з них підводний – 28 ракет, по максимуму якщо говорити, можуть бути споряджені для запуску», – повідомила вона.

За словами Гуменюк, у морі також зафіксовано багато одиниць допоміжного флоту росії. Вона припустила, що, оскільки всі кораблі розосереджені, можливо, росіяни хочуть знайти уламки американського безпілотника.

Нагадаємо, 14 березня американські військові заявили, що літак рф збив розвідувальний БПЛА США MQ-9 Reaper над Чорним морем. У росії заперечують причетність свого винищувача Су-27, нібито дрон впав сам через різке маневрування.

У США заявили, що дані з БПЛА встигли видалити і, ймовірно, дістати його з моря вже не зможуть. У росії повідомляли, що спробують дістати уламки MQ-9 Reaper.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: