ЗСУ відбили більше 75 атак окупантів за добу – Генштаб

Читать на русском
На п'яти напрямках за добу було зафіксовано понад 75 атак російської армії. Окупанти йдуть у наступ, не зважаючи на втрати.
Фото: Генштаб ЗСУ

Українські військові минулої доби відбили більше 75 атак противника на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках. Російська армія веде наступ, не зважаючи на втрати.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Минулої доби противник завдав 3 ракетних удари, 29 авіаційних ударів і здійснив 79 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах оперативна обстановка без істотних змін, формування наступальних угруповань не виявлено. На полігонах Білорусі відбувається підготовка підрозділів російських окупаційних військ. Противник зберігає військову присутність у прикордонних районах.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії в районах Гряниківки, Білогорівки та Спірного.

У США назвали сценарії контрнаступу України – PoliticoСША зосереджені на допомозі Україні з підготовкою до весняного контрнаступу, який може початись уже в травні.

На Бахмутському напрямі росіяни штурмують Бахмут. ЗСУ відбили численні атаки противника в районах населених пунктів Оріхово-Василівка та Богданівка.

На Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках ворог здійснив безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Степове, Кам’янка, Авдіївка, Сєверне, Нетайлове, Первомайське, Невельське, Мар’їнка та Вугледар. На цій ділянці фронту, як зазначили у Генштабі, найбільше атак було зафіксовано в районі Мар'їнки – 12 – усі вони відбиті.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник веде оборонні дії.

Протягом минулої доби Авіація Сил оборони завдала 16 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Наші воїни збили ворожий літак Су-25 та 13 безпілотних літальних апаратів різного типу. Підрозділи ракетних військ і артилерії, в свою чергу, уразили пункт управління, 3 райони зосередження особового складу та військової техніки противника, а також 2 радіолокаційних станції, станцію радіоелектронної боротьби та зенітно-ракетний комплекс на вогневій позиції.

Нагадаємо, за підрахунками аналітиків, у ході наступу в лютому росія змогла захопити менш ніж 0,04% української території, втративши при цьому тисячі військових та важливу техніку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: