У Києві та ще п'яти областях можуть розпочатися відключення світла при зростанні споживання енергії

Читать на русском
Мережеві обмеження зберігаються у Житомирській, Харківській, Полтавській, Сумській, Київській областях та Києві.

В Україні виробляється достатньо електроенергії для покриття споживання, але мережеві обмеження діють у п'яти областях та Києві. Якщо споживання почне зростати – енергетики застосують відключення світла.

Про це повідомляє пресслужба «Укренерго» у середу, 15 березня.

Енергетики відновили електропостачання в Одеській області – ДТЕКМинулої ночі відповідні служби закінчили перепідключення високовольтного обладнання, яке дозволяє забезпечити безперебійне електропостачання до будинків жителів.

Так, мережеві обмеження зберігаються у Житомирській, Харківській, Полтавській, Сумській, Київській областях та Києві. У разі зростання споживання у цих регіонах можливі відключення.

«В інших регіонах обмежень у мережах Укренерго, які призводили б до необхідності обмеження споживачів, немає. Ліміти споживання в області не доводилися», – запевнили енергетики.

При цьому на Одещині «Укренерго» завершило аварійно-відновлювальні роботи. Наразі ведуться роботи з підвищення надійності живлення. Також продовжуються ремонти на всіх об'єктах Укренерго, раніше пошкоджених російськими атаками.

Нагадаємо, сьогодні вранці у Міненерго повідомили, що енергосистема працює із резервом потужності. 9 березня енергооб'єкти України знову пережили потужну ракетну атаку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: