ВАКС продовжив обов'язки ексдиректора «Івано-Франківського КХП»

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрюваного.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 11 травня строк дії обов'язків, покладених на колишнього директора державного підприємства «Івано-Франківський комбінат хлібопродуктів» Володимира Дегтяра, якого підозрюють у заволодінні зерном ПАТ «Аграрний фонд» на майже 8 млн грн.

Таке рішення 10 березня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 13 січня ВАКС визначив Дегтяру запобіжний захід у вигляді 1,55 млн грн застави з покладанням обов'язків: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися за межі Харківської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками у цьому кримінальному провадженні; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет. Прокурор САП просив продовжити дію цих обов'язків.

«Клопотання прокурора – задовольнити. Продовжити до 11 травня 2023 року включно, але в межах строку досудового розслідування, строк дії обов'язків, покладених на (Володимира Дегтяра – ред.) ухвалою слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 13 січня 2023 року», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, суд продовжив розслідування цієї справи до 19 липня 2023 року. За версією слідства, Дегтяр, перебуваючи на посаді директора «Івано-Франківського КХП», зловживаючи своїм службовим становищем, заволодів зерном пшениці 2 класу, врожаю 2016 року, у кількості 1008,560 тонн та зерном пшениці 3 класу, врожаю 2016 року, у кількості 558,35 тонн, загальною вартістю 7 972 327,70 грн. Це збіжжя належало ПАТ «Аграрний фонд» та зберігалося на ДП «Івано-Франківський КХП» на підставі договору складського зберігання зерна.

Як встановило слідство, упродовж жовтня 2017 року-квітня 2018 року Дегтяр організував вивезення з елеватора ДП «Івано-Франківський КХП» зерна пшениці та продуктів його переробки, належного ПАТ «Аграрний фонд». Зокрема, він надав вказівку для здійснення незаконного відвантаження з території ДП «Івано-Франківський КХП» через ПАТ «Укрзалізниця» та порт «Чорноморськ», зерна пшениці та продуктів його переробки в кількості 100 тонн підприємству HKYSH INTERNATIONAL LIMITED DALIAN CHINA в порт Дайлянь, Китай. Решту зерна пшениці та продуктів його переробки в кількості 1456,910 тонн, на переконання органу досудового розслідування, ексдиректор держпідприємства незаконно відвантажив невстановленим особам, внаслідок чого заволодів чужим майном, шляхом зловживання своїм службовим становищем.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: