НАБУ оголосило в розшук ексзаступницю начальника департаменту «Спецтехноекспорту»

Читать на русском
У Національному бюро винесли постанову про оголошення в розшук колишньої заступниці керівника одного з управлінь держкомпанії.

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук колишню заступницю директора департаменту контрактів державного підприємства «Спецтехноекспорт», власницю компанії FG Techcapital LTD Оксану Врублевську. Її підозрюють в розкраданні та легалізації 40,8 млн грн.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті НАБУ.

«НАБУ розшукує підозрювану у кримінальному провадженні №52016000000000081 від 23.03.2016 за фактами розкрадання у 2014-2015 роках та подальшій легалізації понад 2,3 млн доларів (40,8 млн грн в еквіваленті) компанії «Спецтехноекспорт» (дочірнє підприємство держкомпанії «Укрспецекспорт»). Врублевська Оксана Анатоліївна, підозрювана у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 27 ч. 3 ст. 28 ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 27 ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 209 КК України», – йдеться у повідомленні.

У НАБУ не вказують посаду підозрюваної, однак, за даними «Слово і діло», Врублевська обіймала посаду заступниці директора одного з департаментів контрактів «Спецтехноекспорту» та володіла офшорною компанією FG Techcapital LTD.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексдиректору ДП «Спецтехноекспорт» Ігорю Гладушу та його заступникам. За версією слідства, у 2014-2015 роках очільник «Спецтехноекспорту» спільно з іншими трьома співробітниками організував розкрадання державних коштів через сплату агентських послуг за ненадані послуги іноземній компанії, підконтрольній одному із співробітників держпідприємства. Йдеться про фірму FG Techcapital LTD. Підставою для перерахування винагороди агенту стало начебто його сприяння в залученні іноземного замовника та укладенні з ним зовнішньоекономічної угоди на постання продукції спеціального призначення виробництва одного з вітчизняних підприємств. В дійсності всі домовленості щодо укладення угоди та подальші контакти з приводу виконання її умов здійснювалися безпосередньо між українською стороною та замовником, без залучення будь-яких третіх осіб.

У межах досудового розслідування встановлено, що реалізація цієї злочинної схеми призвела до того, що лише за 5 місяців 2015 року ДП «Спецтехноекспорт» незаконно перерахувало на рахунки підконтрольної зазначеним особам фірми понад 2,3 млн доларів. Крім того з'ясувалося, що через вказану фірму також була проведена закупівля товару за кордоном, вартість якого у 3,5 рази перевищувала ринкову вартість.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: