В Укренерго назвали області з найскладнішою ситуацією зі світлом

Читать на русском
У деяких регіонах ремонтні роботи, спрямовані на ліквідацію наслідків ракетних ударів, можуть тривати до двох тижнів.

Українські енергетики продовжують ліквідувати наслідки чергової терористичної атаки росіян на енергосистему.

Станом на вечір 9 березня найскладніша ситуація зі світлом спостерігається у Харківській та Житомирській областях, повідомили в Укренерго.

На Житомирщині електрикам вже вдалося заживити об'єкти критичної інфраструктури, зараз ведуться ремонтні роботи у магістральній та розподільчих мережах.

Ракетний удар по Україні: Шмигаль розповів про наслідки атаки рфУ деяких областях можливі відключення світла через те, що росіяни пошкодили об'єкти генерації та розподілу у восьми регіонах України.

В Укренерго зазначають, що ситуація з енергоживленням в області досі хитка. Російські дрони та ракети пошкодили обладнання, відремонтоване після попередніх трьох атак на об'єкти компанії у Житомирській області.

«Зважаючи на складність отриманих пошкоджень, ремонтні роботи в регіоні можуть тривати до двох тижнів», – зазначили в Укренерго.

Для забезпечення живлення в області запроваджується графік планових відключень. Крім того, планові графіки відключень було запроваджено і на Одещині.

У Харківській області енергетикам вдалося загоєти критичну інфраструктуру, зараз опрацьовуються резервні схеми споживання споживачів. За прогнозом Укренерго, ситуація стабілізується «протягом кількох днів».

Нагадаємо, росіяни цієї ночі завдали масованого ракетного удару по Україні. Було запущено 81 ракету різного базування. При цьому ЗСУ вдалося знищити 34 крилаті ракети і 4 безпілотники.

Серед іншого було обстріляно енергетичні об'єкти в Києві, а також Харківській, Одеській, Дніпропетровській та Житомирській областях.

Раніше мер Житомира Сергій Сухомлин розповів про проблеми, з якими зіткнулося місто через удар росіян по енергетичній інфраструктурі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: