У Житомирі повертають графіки відключень світла: мер оцінив наслідки удару по місту

Читать на русском
Сухомлин зазначив, що зараз знеструмлено приблизно 50% Житомира. У місті не працює електротранспорт, на маршрути вивели автобуси.

Мер Житомира Сергій Сухомлин розповів про проблеми, з якими зіткнулося місто через удар росіян по енергетичній інфраструктурі.

Під час вечірнього брифінгу Сухомлін зазначив, що ситуація продовжує залишатися складною.

Ракетний удар по Україні: Шмигаль розповів про наслідки атаки рфУ деяких областях можливі відключення світла через те, що росіяни пошкодили об'єкти генерації та розподілу у восьми регіонах України.

«Сьогодні вночі було завдано удару «Шахедами» по енергетичній інфраструктурі міста Житомира. Наслідки досить складні, вже вранці у кранах води не було, знеструмлено водоканал та інші об'єкти Житомира. І лише в обід почали частково підключати деякі об'єкти», – заявив мер.

Сухомлин зазначив, що зараз знеструмлено приблизно 50% Житомира. У місті не працює електротранспорт, на маршрути вивели додаткові автобуси.

Він також повідомив, що через удар у місті запровадять графіки відключень електроенергії.

«Я думаю, що приблизно година – і буде відключення знову Житомира. Повертаємося до графіків подачі світла. Приблизно 2-2,5 тижня – і за рахунок поставок електроенергії з інших областей ситуація повинна стабілізуватися», – підсумував мер.

Нагадаємо, росіяни цієї ночі завдали масованого ракетного удару по Україні. Було запущено 81 ракету різного базування. При цьому ЗСУ вдалося знищити 34 крилаті ракети і 4 безпілотники.

Окупанти, серед іншого, вдарили по Харкову та області, а також по Києву. Крім того, на Львівщині російська ракета впала у житловій зоні, є загиблі.

У росії назвали сьогоднішню ракетну атаку на Україну «ударом відплати за Брянську область».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: