У Луцьку правоохоронці завадили закупівлі медичного обладнання з «російським слідом»

Читать на русском
Гроші, отримані компанією-постачальником, могли піти у дохід росії, у тому числі – на фінансування війни проти України.
Бюро економічної безпеки

Понад 60 млн грн державних коштів, отримані постачальником обладнання, могли піти у дохід суб'єкта з російської федерації. Зокрема – на фінансування збройної агресії проти України.

Про це повідомляє Бюро економічної безпеки.

У Волинській області правоохоронці запобігли розтраті 62 млн грн державних коштів. Ці гроші могли стати доходом суб'єкта з росії.

Повідомляється, що чиновники комунального підприємства Луцької міської ради мали намір закупити магнітно-резонансний томограф вартістю 62 млн грн. При цьому одним із засновників та кінцевих бенефіціарних власників компанії-постачальника був громадянин росії.

«Відповідно, отримані гроші могли б перераховуватися у вигляді дивідендів або іншим чином суб'єктам російської федерації та використовуватися як фінансування збройної агресії проти України», – зазначили у БЕБ.

Аналітики відомства направили до комунального підприємства рекомендаційний лист – чиновники від покупки відмовилися.

Раніше повідомлялося, що Бюро економічної безпеки за клопотанням Офісу генерального прокурора заарештувало корпоративні права на суму 881 тис. грн та продукцію мережі магазинів парфумерії, які належать громадянці росії.

Також відомо, що СБУ та БЕБ повідомили про підозру одній з фігуранток кримінального провадження про привласнення 40 млрд гривень колишнім менеджментом ПАТ «Укрнафта» та ПАТ «Укртатнафта».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: