Рф визнала Transparency International «небажаною організацією»

Читать на русском
Генпрокуратура росії оголосила міжнародну організацію боротьби з корупцією Transparency International небажаною.
фото DW

Генпрокуратура росії оголосила міжнародну організацію боротьби з корупцією Transparency International «небажаною організацією».

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Генпрокуратури рф.

Україна піднялася у рейтингу сприйняття корупціїУкраїна отримала додатковий бал в Індексі сприйняття корупції і тепер посідає 116 місце зі 180.

«За результатами вивчення матеріалів, що надійшли, Генеральною прокуратурою російської федерації прийнято рішення про визнання небажаною на території російської федерації діяльності «Transparеncy International» зі штаб-квартирою в Берліні (ФРН), керівництво якої здійснюють громадяни зарубіжних країн», – йдеться у повідомленні.

У Генпрокуратурі росії вважають, що діяльність організації «явно виходить за межі декларованих цілей і завдань», вона нібито «втручається у внутрішні відносини росії, що становить загрозу основ конституційного ладу та безпеки росії».

Інформація про прийняте рішення направлена до Міністерства юстиції рф для внесення відомостей до переліку іноземних та міжнародних неурядових організацій, діяльність яких визнана небажаною у Росії.

Нагадаємо, за даними Transparency International, Україна піднялася у рейтингу сприйняття корупції.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, як змінилися позиції України у міжнародних рейтингах в 2022 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: