Зросла кількість жертв нічного російського удару по Запоріжжю

Читать на русском
Кількість загиблих через удар російських окупантів по будинку в Запоріжжі 2 березня зросла до трьох осіб.
Фото: «Суспільне Запоріжжя»

Внаслідок нічного російського ракетного удару по багатоповерхівці в Запоріжжі загинули щонайменше три людини, п‘ятеро в лікарні, двадцятьох евакуювали.

Про це керівник Офісу Президента Андрій Єрмак повідомив у Телеграмі.

«Запоріжжя. Вночі ворог обстріляв місто і влучив у багатоповерхівку. Люди спали в себе вдома, але для терористів житлові будинки – це також «військові цілі». Наразі відомо про трьох загиблих. П‘ятеро людей в лікарні і ще 20 – евакуйовано», – зазначив Єрмак.

За даними правоохоронців, під час атаки міста одна ракета влучила в багатоповерховий будинок, під завалами опинилися мешканці квартир, які в цей час мирно спали.

«З-під завалів деблоковано шестеро поранених людей та тіла трьох загиблих. У результаті удару в п’ятиповерхівці відбулося руйнування понад 10 квартир з 2-го до 5-го поверху. Уламками та вибуховою хвилею пошкоджено довколишні будинки», - йдеться в повідомленні.

При цьому, на удар по будинку в Запоріжжі відреагував президент України Володимир Зеленський.

«Держава-терорист хоче перетворити кожен день для наших людей на день терору. Але зло не запанує на нашій землі. Ми виженемо всіх окупантів, і вони обов’язково відповідатимуть за все», - написав він, показавши відео з місця трагедії.

Водночас, секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв зазначив, що вже відомо, що це була ракета С-300 – саме такою зброєю ворог найчастіше б’є по Запоріжжю.

У результаті нічного удару постраждали ще 2 багатоповерхові будинки – там порушене світло- та водопостачання, вибиті вікна.

Нагадаємо, що в ніч на 2 березня російська ракета прилетіла в багатоповерховий житловий будинок у Запоріжжі.

Також росіяни вночі обстріляли Нікополь із важкої артилерії, є руйнування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: