Помер політтехнолог кремля Гліб Павловський

Читать на русском
Гліб Павловський був ключовим політтехнологом кремля під час перших термінів путіна. Він також брав участь у президентській кампанії Віктора Януковича.
Фото: РІА Новини

У росії після тривалої хвороби помер журналіст, політолог та політтехнолог кремля Гліб Павловський.

Про це повідомляють «Ведомости» та інші російські ЗМІ.

Павловському був 71 рік. Як пишуть ЗМІ, протягом останніх місяців він тяжко хворів, а останні кілька тижнів провів у хоспісі.

Загадкові смерті російських топ-менеджерів: хто і за яких обставин померУ росії протягом 2022 року за загадкових обставин померли майже два десятки топ-менеджерів великих компаній. Хто і за яких обставин – на інфографіці.

Гліб Павловський був засновником та головою «Фонду ефективної політики». У 1990-х і 2000-х роках він працював радником глави адміністрації президента росії та розробляв президентську кампанію володимира путіна.

Крім того, він брав участь у президентській кампанії Віктора Януковича під час виборів 2004 року.

До 2011 року Павловський співпрацював з адміністрацією російського президента як консультант. Це припинилося після того, як він виступив проти наміру путіна знову балотуватися на пост президента рф.

Як зазначає ВВС, Павловського називають одним із ідеологів сучасного політичного режиму в росії, оскільки він розробляв концепції «суверенної демократії» та «путінської більшості».

Нагадаємо, тим часом, за інформацією ЗМІ, у кремлі розпочали підготовку до президентських виборів за участю володимира путіна. Виходять із того, що вибори відбудуться у заплановані терміни – 17 березня 2024 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: