Стало відомо, скільки українських підприємців планують розширення бізнесу у 2023 році

Читать на русском
В Україні 28 тисяч підприємств залучені до мобілізаційних завдань, зокрема для забезпечення армії та всіх критичних потреб країни.
Pexels

У 2022 році, під час повномасштабної війни з росією, український бізнес сплатив на 80 млрд грн більше податків, ніж у 2021-му.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду у п’ятницю, 24 лютого.

«76% підприємців планують розширення бізнесу цього року. Незважаючи на всі виклики та кризи. Українські підприємці – основа успішної економіки. Основа для майбутнього відновлення та відродження нашої держави», – зазначив глава Кабміну.

Як здорожчало життя українців за рік повномасштабної війниЯк за рік повномасштабної війни в Україні змінилися основні економічні показники, тарифи, ціни, зарплати – на інфографіці.

За його словами, 28 тисяч підприємств залучено до мобілізаційних завдань, щоб були забезпечені критичні потреби та армія.

Також у інтерв’ю виданню Forbes Шмигаль зазначив, що відновлення економіки наразі передбачає підтримку бізнесу через урядові програми, зокрема це ґранти для мікро- та малого бізнесу та кредитна програма «5/7/9%».

«Ці програми прозорі та зрозумілі міжнародним партнерам», – підкреслив він.

Нагадаємо, в Україні розробили мапу бізнес-можливостей.

Раніше повідомлялося, що для грального бізнесу відмінили податкові пільги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: