366-й день широкомасштабної війни: за добу відбито близько ста атак росіян

Читать на русском
Російські війська за останню добу здійснили безуспішні наступальні дії на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямах.
Фото: Сухопутні війська ЗСУ

Українські військові за добу відбили близько 100 атак російської армії на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

Про це йдеться у зведенні Генштабу, оприлюдненому у роковини повномасштабного вторгнення рф.

Російські окупанти за добу завдали 10 ракетних та 31 авіаційний удар, здійснили більше 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. Обстріляно населені пункти у Чернігівській та Сумській областях, а також понад 22 райони населених пунктів у Харківській області.

Байден заявив, що для України зібрали понад 700 танків: від яких країн і скількиСША та союзники зібрали для України 700 танків, заявив Джо Байден. Які країни та скільки танків поставили та пообіцяли Україні – на інфографіці.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник провів безуспішні наступальні дії поблизу населених пунктів Стельмахівка, Діброва, Білогорівка, Федорівка та Роздолівка. Обстріляв понад 20 районів населених пунктів.

На Бахмутському напрямку противник провів кілька безуспішних наступальних дій у районах населених пунктів Берхівка, Бахмут, Залізнянське, Іванівське, Часів Яр, Диліївка та Василівка. Обстріляні понад 20 населених пунктів.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках відзначені безуспішні наступальні дії ворога поблизу населених пунктів Водяне, Невельське, Новомихайлівка та Пречистівка. Під артилерійські обстріли потрапило близько 25 населених пунктів.

На Запорізькому напрямку вогневого ураження зазнали райони понад 25 населених пунктів.

На Херсонщині від артилерії постраждали райони понад 30 населених пунктів.

Авіація сил оборони за добу завдала 17 ударів по районах зосередження окупантів, а також 4 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів. Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 3 райони зосередження живої сили противника, склад боєприпасів, склад пально-мастильних матеріалів та один інший важливий об'єкт ворога.

У Генштабі зазначили, що в росії продовжується прихована мобілізація. Зокрема, у регіонах Кавказу продовжується активна примусова мобілізація чоловіків призовного віку з метою відправлення на фронт до України. Мобілізації підлягають усі чоловіки незалежно від стану здоров'я та бажання воювати. Велика кількість мобілізованих – це громадяни, які відбували чи відбувають покарання у пенітенціарних установах. Ув'язнених звільняють за добровільної участі у бойових діях на території України.

Нагадаємо, за даними Генштабу, окупанти з початку повномасштабного вторгнення завдали майже 5 тисяч ракетних та тисячі авіаційних ударів по Україні.

У Міноборони назвали десять ключових перемог України за рік великої війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: