Нетаньягу може приїхати до Києва найближчим часом – ЗМІ

Читать на русском
Прем'єр-міністр Ізраїлю може найближчим часом відвідати Київ. Йому вже давно надіслали запрошення, але дату візиту ще не визначили.
Фото: AP

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу може найближчим часом вирушити до України та зустрітися з президентом Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє місцеве видання Israel Hayom із посиланням на джерела серед офіційних осіб.

Чиновники підтвердили, що питання перебуває на розгляді, хоча у канцелярії прем'єр-міністра відмовилися коментувати його.

Табу на зброю: яку допомогу надав Україні Ізраїль за повномасштабної війниІзраїль відмовляється надавати Україні озброєння для боротьби із російською агресією. Чим же Ізраїль допомагає – на інфографіці.

Ізраїльському прем'єру вже давно надіслано запрошення, але дату візиту ще не призначено.

З початку повномасштабної війни, пише видання, Нетаньягу дотримувався «обережного підходу». Але знову обійнявши посаду прем'єр-міністр, він кілька разів говорив, що Ізраїль розгляне можливість надання Україні систем озброєння та схвалив візит до Києва міністра закордонних справ Елі Коена.

Оскільки візит Коена не викликав різкої реакції з боку росії, офіційні особи вважають, що й сам Нетаньягу може відвідати Київ.

Нагадаємо, під час візиту Коена до Києва міністр закордонних справ Дмитро Кулеба передав йому список екстрених потреб ЗСУ.

Коен заявив, що Ізраїль підтримає формулу миру Зеленського та дасть Україні кредит на соціальні проєкти.

Раніше ЗМІ писали, що Нетаньягу у телефонній розмові з французьким президентом Еммануелем Макроном заявив про готовність надати Україні військову допомогу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: