Бої на Донбасі: у Генштабі розповіли, де було відбито атаки окупантів

Читать на русском
Росіяни наступають на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямах. Відбито атаки в районах семи населених пунктів у Луганській та Донецькій областях.

Українські військові минулої доби відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Куземівка і Діброва Луганської області та Федорівка, Ягідне, Берхівка, Бахмут і Курдюмівка на Донеччині.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Росіяни продовжують зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямах.

За добу супротивник здійснив 59 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. У Генштабі наголосили, що є велика небезпека російських авіаційних та ракетних ударів по всій території України.

Загроза ракетних обстрілів: чи завдавала росія масованих ударів у «символічні дати»Із символічними для росії датами пов'язують підвищений ризик ракетних ударів, цього тижня це 23 та 24 лютого. На інфографіці – чи обстрілювала рф Україну в інші сакральні дати.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. Ворожих обстрілів зазнали 5 населених пунктів у Сумській області, а також понад 20 районів населених пунктів у Харківській області.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник здійснив обстріли районів 12 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку обстріляли райони 21 населеного пункту.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках ворог із артилерії обстріляв 14 населених пунктів.

На Херсонському напрямку від вогню з РСЗВ постраждав Херсон. Також під удар ворожої артилерії потрапило 18 населених пунктів.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів та 2 удари по зенітно-ракетних комплексах. Наші підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 2 райони зосередження живої сили противника.

Нагадаємо, «Слово і діло» разом з експертами розбиралося, коли може розпочатися контрнаступ України, чи можна розпочати його, не чекаючи на закінчення поставок військової допомоги.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: