Майже 10 млн людей можуть страждати від психічних розладів через війну – ВООЗ

Читать на русском
Близько чверті населення України, а це майже 10 мільйонів людей, можуть страждати від психічних розладів через війну рф проти України.

Близько чверті населення України, а це майже 10 мільйонів людей, можуть страждати від психічних розладів через війну рф проти України.

Про це повідомив представник Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) в Україні Ярно Хабіхт, повідомляє The Guardian.

ПТСР та загострення хронічних хвороб: як війна вплине на здоров'я українцівЧерез війну українці зіткнуться з ментальним виснаженням, посттравматичними стресовими розладами. Крім того, частіше зустрічатимуться серцево-судинні та онкологічні захворювання.

За словами Хабіхта, розлади, які спостерігаються в українців, можуть включати тривогу, стрес та посттравматичний стресовий розлад (ПТСР), спричинений тривожними подіями через вторгнення росії на територію України. Він додав, що кількість випадків зростає після 10 місяців конфлікту, через що окрема агенція ООН змушена була запустити онлайн-служби підтримки.

Представник ВООЗ також наголосив, що респіраторні захворювання в Україні зростуть із холодною погодою та недостатнім опаленням, як і автомобільні аварії на неосвітлених вулицях через відключення світла.

«Система охорони здоров'я працює. Але, оскільки це 10 місяців, це величезний стрес-тест. Ми постійно бачимо нові виклики», – додав Хабіхт.

Раніше у ВООЗ зазначили, що мільйони українців можуть залишити свої домівки через настання холодів.

Також стало відомо, коли в Україні очікується пік захворюваності на COVID.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: