ВАКС призначив до розгляду справу про ремонт судна «Маяк»

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив проведення підготовчого засідання за обвинуваченням осіб у зловживаннях на ремонті судна.

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду по суті кримінальне провадження про зловживання на ремонті річкового судна «Маяк», які завдали 8,1 млн грн збитків.

Таке рішення 14 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити у відкритому судовому засіданні судовий розгляд на підставі обвинувального акту у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 19.08.2021 за № 12019110000000612, за обвинуваченням (Олександра Щипцова – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 КК України, (Юрія Жураковського – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 КК України», – йдеться в рішенні.

У справі обвинувачують колишнього начальника державної установи «Держгідрографія» Олександра Щипцова та Юрія Жураковського.

Нагадаємо, в квітні 2021 року Подільської окружною прокуратурою повідомлено про підозру в шахрайстві п'ятьом особам. За версією слідства, у 2018 році між державною установою «Держгідрографія» та підрядною компанією «Симплекс-С» був укладений договір на проведення робіт з ремонту річкових суден на майже 16 млн грн.

Керівники державної установи, вступивши у змову з підрядником, шляхом усунення від роботи непідконтрольних їм голови та членів тендерного комітету Філії ДУ «Держгідрографія» «Дніпровський район Держгідрографії», забезпечили йому перемогу у тендері.

Після цього, з приватним підприємством «Симплекс-С» було безпідставно укладено додаткову угоду, якою без обґрунтування змінено умови оплати робіт, та перераховано бюджетні кошти без фактичного виконання ремонту. Як наслідок, понад 8,1 млн грн держкоштів директором підрядної компанії були перераховані на рахунки фіктивних підприємств та у подальшому розподілені між учасниками злочину. Вказані збитки підтверджуються експертизою.

У цій справі повідомили про підозру начальнику філії ДУ «Держгідрографія» «Дніпровський район Держгідрографії» (на момент подій посаду обіймав Олександр Тищенко), начальнику ДУ «Держгідрографія» (на момент подій посаду обіймав Олександр Щипцов) і його заступнику, директору ТОВ «Симплекс-С» Андрію Свистуну та ще одній особі.

Пізніше справу передали до НАБУ. САП у ній склала обвнинувальний акт і скерувала до суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: