Російські добровольці не отримують від влади обіцяних грошей – ISW

Читать на русском
Настрої військкорів свідчать про те, що пишуть серед військових може назрівати невдоволення через неотримання обіцяних владою коштів.
Shutterstock

Рф не виконує своїх обіцянок щодо фінансової винагороди за добровольну участь у війні в Україні. У перспективі це може ускладнити спроможність Москви формувати добровольчі сили.

Про це говориться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики посилаються на воєнкорів рф, які стверджують, що російські військові у багатьох підрозділах не отримують обіцяну фінансову винагороду. Особливо це стосується «Бойового армійського резерву країни» (БАРС).

«Міністерство оборони росії прагнуло створити БАРС як активний резерв, набираючи добровольців-резервістів для трирічної служби за контрактом, починаючи з осені 2021 року, і пропонувало невелику фінансову компенсацію у розмірі від 4000 до 9000 рублів (приблизно від 54 до 122) США) на місяць з іншими преференціями, але ця ініціатива провалилася майже одразу», – йдеться у доповіді.

Також, за словами російських воєнкорів, через бюрократію добровольці, що долучилися до військ рф навесні та влітку 2022 року, отримати документи, що підтверджують їх участь у війні та які потрібні для отримання обіцяних грошей.

Це все може призвести до сплеску невдоволення серед військових, вважають воєнкори.

Нагадаємо, окупантам не вдасться досягти успіху в Бахмуті до річниці вторгнення.

Також відомо, що росія прагне приховати значні втрати військової техніки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: