Кадиров має намір створити власну ПВК

Читать на русском
Один із головних соратників володимира путіна заявив про плани створити свою приватну військову компанію.

Один із головних соратників володимира путіна – голова Чечні Рамзан Кадиров – заявив про плани створити свою приватну військову компанію.

Про це він написав у своєму Telegram-каналі у неділю, 19 лютого.

Кадиров, Пригожин, Гіркін: що собою являють найодіозніші обличчя путінської росіїРамзан Кадиров, Євген Пригожин, Ігор Гіркін – що спільного у трьох головних критиків військового командування росії.

За словами Кадирова, він має намір вдатися до такого кроку після завершення роботи на держслужбі. Лідер Чечні натякнув, що базовим підрозділом для формування ПВК може стати загін спецназу «Ахмат», частини якого воюють в Україні у складі армії окупанта.

«Без жодного сумніву, такого роду професійні формування потрібні та необхідні. Тому я всерйоз планую при завершенні роботи на держслужбі скласти конкуренцію нашому дорогому брату Євгену Пригожину та створити приватну військову компанію», – написав Кадиров.

Нагадаємо, на початку лютого в ГУР повідомляли, що «Газпром» також планує створити свою приватну військову компанію. Тоді українські розвідники припустили, що створення нових ПВК може свідчити про конкуренцію між групами впливу всередині Росії.

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада визнала одіозну ПВК «Вагнер», що воює на боці Росії, міжнародною злочинною організацією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: