Компанія Tesla відкликала понад 360 тисяч електромобілів: причина

Читать на русском
Компанія Tesla відкликає понад 360 тисяч електрокарів через Full Self-Driving Beta. Це експериментальне програмне забезпечення може спричинити аварії.
Tesla Model Xtesla.com

Американська компанія Tesla відкликає 362 758 електрокарів через збої програмного забезпечення автономного водіння. Це може спричинити аварії.

Про це повідомляє CNBC.

«Tesla відкликає деякі автомобілі Model S і Model X 2016-2023 років випуску, Model 3 2017-2023 років і Model Y 2020-2023 років, оснащені програмним забезпеченням Full Self-Driving Beta або його установки, що очікують», – говориться у релізі Національного управління безпеки руху на трасах США (NHTSA).

Зазначається також, що через FSD Beta автомобіль може небезпечно поводитися на перехрестях. Крім того, система може «незадовільно» реагувати на зміни встановлених обмежень швидкості або не повною мірою враховувати перевищення швидкості водієм.

Гендиректор Tesla Ілон Маск прокоментував у Twitter повідомлення NHTSA. Бізнесмен виступив проти використання терміну «відкликання» для опису дефектів.

«Слово «відкликати» для бездротового оновлення програмного забезпечення є анахронізмом і абсолютно неправильним», – написав він у відповідь одному з користувачів.

Нагадаємо, Ілон Маск передав Україні станції Tesla Powerwall.

Також Михайло Подоляк висловився про обмеження Starlink для ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: