Росії стає складніше ізолювати своє населення від війни в Україні – британська розвідка

Читать на русском
Кремлю стає дедалі складніше ізолювати своє населення від війни в Україні. Понад 50 відсотків росіян мають родичів або знайомих, які брали учать у вторгенні.
Getty Image

Кремлю стає дедалі складніше ізолювати своє населення від війни в Україні. Понад 50% росіян мають родичів або знайомих, які брали учать у вторгенні.

Про це повідомляє британська розвідка.

«Кремлю стає дедалі важче ізолювати населення від війни в Україні. Опитування, проведене в грудні 2022 року, показало, що 52% росіян мають друзів або родичів, які служили в «Спеціальній військовій операції», – йдеться в повідомленні.

Масована ракетна атака рф на Україну 24 лютого: яка ймовірність такого сценаріюПро те, чи будуть російські терористи намагатися влаштувати чергову масовану ракетну атаку на Україну 23-24 лютого 2023 року – в матеріалі Слово і діло

Розвідники також розповідають, що Андрій Турчак, лідер російської парламентської групи, яка займається «Спеціальною військовою операцією» в Україні, нещодавно заявив, що група представила доповідь президенту рф володимиру путіну.

Звіт може охоплювати питання соціальної підтримки мобілізованих та їхніх сімей. Ймовірно, що саме цю тему може підняти путін у зверненні до росіян напередодні річниці вторгнення в Україну.

«Ця проблема, ймовірно, стане більш актуальною, якщо буде місце подальша мобілізація (явна чи неявна). Путін цілком може торкнутися цих питань у своєму зверненні до нації 21 лютого 2023 року», – додають у розвідці.

Нагадаємо, наступного тижня в росії запланована низка офіційних заходів до роковин повномасштабної війни проти України. Розвідники вважають, що таким чином ворог готує населення до нової хвилі мобілізації.

У повітряних силах Збройних сил вважають, що 23-24 лютого можливі провокації росії та ракетні обстріли. Українські захисники готуються до того, що ворог намагатиметься дошкулити Україні усіма типами озброєння.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: