Стало відомо, скільки українців втратили близьких через війну

Читать на русском
5% респондентів втратили близьких через війну, 17% не знають, де їхні рідні. Також у 21% українців значно погіршився стан здоров'я з початку повномасштабної війни.

За даними опитування групи «Рейтинг», близько 5% українців мають серед близьких загиблих внаслідок війни, а 3% – незаконно вивезених в росію чи на окуповані території.

Про це говориться на сайті соціологічної групи «Рейтинг», яка проводила дослідження.

Також у 17% опитаних с серед близьких родичі, з якими втрачений контакт, а їх місцезнаходження невідоме.

ПТСР та загострення хронічних хвороб: як війна вплине на здоров'я українцівЧерез війну українці зіткнуться з ментальним виснаженням, посттравматичними стресовими розладами. Крім того, частіше зустрічатимуться серцево-судинні та онкологічні захворювання.

Майже кожен десятий респондент зазначив, що особисто або близькі родичі зазнали поранення, каліцтва через війну. 66% з них зафіксували факти поранення документально.

Крім того, 46% українців повідомили, що за час війни стан їхнього фізичного здоров’я не змінився, у 32% він скоріше погіршився, у 21% – значно погіршився.

Опитування проводилося методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера з 23 по 26 грудня 2022 року. В ньому взяли участь 2 тисячі респондентів в усіх областях, крім Криму та окупованого Донбасу, а також регіонів, де був відсутній мобільний зв’язок.

Нагадаємо, за даними ВООЗ, кожному четвертому українцю загрожує психічний розлад.

Також стало відомо, скільки солдатів росії вже отримали вирок в Україні за військові злочини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: