Кількість жертв землетрусу в Туреччині та Сирії досягнула 37 тисяч

Читать на русском
За даними на вечір понеділка, жертвами землетрусу в двох країнах стали понад 37 тисяч людей. Проте ці цифри далекі від остаточних.
Reuters

За останніми даними, кількість жертв катастрофічного землетрусу, що вразив Туреччину та Сирію, зросла до 37 тисяч, рятувальники починають згортати пошуки.

Про це повідомляє ВВС.

За даними на вечір понеділка, жертвами землетрусу в двох країнах стали понад 37 тисяч людей. Проте ці цифри далекі від остаточних.

Згідно з даними Управління з ліквідації наслідків стихійного лиха Туреччини, в країні загинуло 31 643 особи, тоді як на північному заході Сирії, за даними ООН, кількість загиблих досягла 5 714.

ДСНС показала роботу українських рятувальників у Туреччині – відеоУкраїнський звідний загін рятувальників з початку пошукових робіт у Туреччині у районах землетрусу обстежив 340 зруйнованих будівель.

В ООН заявляють, що понад 800 тисяч людей позбавлені повноцінного харчування, а її агенція з надання допомоги на місцях попереджає, що остаточна кількість загиблих внаслідок землетрусу, швидше за все, подвоїться.

Запаси продовольства в обох країнах закінчуються. Співробітник гуманітарної організації, який зараз перебуває в місті Адана на півдні Туреччини, сказав ВВС, що список необхідного - величезний, важко дістати спідню білизну, намети та ковдри.

Зазначається, що цього тижня в Туреччині та Сирії очікується низька температура, що створює додаткові труднощі як для рятувальників, так і для тих, хто вижив і залишилися без даху над головою внаслідок землетрусу.

Нагадаємо, минулого тижня на території Туреччини та Сирії сталися два потужні землетруси магнітудою понад сім балів.

Для ліквідації наслідків землетрусів та розбору завалів уряд України відправив до Туреччини дві групи рятувальників.

Також на території Румунії у понеділок, 13 лютого, було зафіксовано землетрус магнітудою 5,2 бали за шкалою Ріхтера.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: