«Спроба поцілувати по лікті в крові руки путіна»: у МЗС відреагували на висловлювання Берлусконі на адресу Зеленського

Читать на русском
Сільвіо Берлусконі заявив, що Зеленський винен у початку війни. У МЗС України відповіли, що експрем'єр Італії намагається продемонструвати свою лояльність путіну.
TASS/dpa

У Міністерстві закордонних справ України назвали останні висловлювання Сільвіо Берлусконі на адресу президента Володимира Зеленського «спробою поцілувати по лікті в крові руки путіна».

Коментар оприлюднив представник міністерства Олег Ніколенко.

МЗС України висловило рішучий протест послу Угорщини після скандальних заяв ОрбанаДо МЗС України викликали посла Угорщини для обговорення заяв прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана та висловили йому рішучий протест.

Колишній прем’єр-міністр Італії в інтерв'ю IL Messaggero заявив, що якби Зеленський «припинив нападати на дві автономні республіки Донбасу, то війна не розпочалася б».

«Розкажу коротку історію. В 2010 році я працював в українському посольстві в Лівії. Добре пам‘ятаю, як тодішній прем‘єр-міністр Сильвіо Берлусконі прилетів на зустріч із Муаммаром Каддафі. Під час офіційної церемонії в присутності телекамер Берлусконі цілував руки лівійському диктатору, аби продемонструвати свою лояльність. Безглузді звинувачення Берлусконі на адресу українського президента – спроба поцілувати по лікті в крові руки рутіна. Намагання продемонструвати свою лояльність російському диктатору», – написав Ніколенко.

Він зазначив, що експрем'єр має розуміти, що, поширюючи російську пропаганду, він заохочує рф до продовження злочинів проти України, і понесе за це політичну та моральну відповідальність.

Нагадаємо, Нижня палата італійського парламенту підтримала ухвалений раніше урядом декрет про постачання озброєнь Україні в 2023 році.

Раніше стало відомо, що Італія готова виступити гарантом мирної угоди щодо України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: