ЗСУ відбили 11 ворожих атак, знищили літак та ЗРК – Генштаб

Читать на русском
ЗСУ продовжують знищувати російських окупантів, також українські військові відбили 11 атак ворога у Луганській та Донецькій областях.

ЗСУ продовжують знищувати російських окупантів, також українські військові відбили 11 атак ворога у Луганській та Донецькій областях.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ 12 лютого.

«Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на наступальних діях на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. Активно застосовує оперативно-тактичну та армійську авіацію для завдання ударів по позиціях наших військ», - зазначили в Генштабі.

Запоріжжя зазнало найсильнішої атаки за весь час повномасштабної війниВночі 10 лютого у Запоріжжі зафіксовано 17 ворожих прильотів за одну годину, повідомив секретар Запорізької міськради Анатолій Куртєв.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

Ворожі обстріли зазнали райони понад 20 населених пунктів. Серед них Сеньківка Чернігівської області, Нововасилівка, Порохонь, Студенок, Стариково та Волфін Сумської області та Червоне, Глибоке, Синельникове, Вовчанськ, Фіголовка, Новомлинськ та Дворічна Харківської області. Також окупанти завдали авіаційних ударів бідя Гатища та Вовчанська.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 25 районів населених пунктів. Зокрема це Гряниківка, Новоєгорівка, Сіньківка, Петропавлівка, Табаївка та Берестове Харківської області та Стельмахівка, Вишневе, Червонопопівка та Серебрянське лісництво Луганської області. Завдав авіаційних ударів неподалік Краснопопівки, Жилівки та Діброва Луганської області та Григорівки та Спірного Донецької області.

На Бахмутському напрямку танкових, мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Спірне, Берестове, Васюківка, Желєзнянське, Червона Гора, Парасковіївка, Часів Яр, Бахмут, Іванівське, Кліщіївка, Курдюмівка, Предтечине, Біла Гора. Загалом понад 25 населених пунктів.

На Авдіївському та Новопавлівському напрямках під танкові, мінометні та артилерійські обстріли потрапили райони 25 населених пунктів, зокрема Калинове, Орлівка, Північне, Авдіївка, Перемога, Новомихайлівка, Вугледар, Золота Нива, Ненудне, Времівка та Новосілка. Ворожі авіаудари зафіксовані поблизу Авдіївки, Веселого, Невельського та Мар'їнки.

На Запорізькому напрямку вогневої поразки зазнали Времівка та Новопіль Донецької області та Малинівка, Гуляйполе, Чарівне, Мала Токмачка, Магдалинівка та Степногірськ Запорізької області. Також ворог завдав авіаційних ударів у районах Малої Токмачки та Кам'янського.

На Херсонському напрямку від ворожого артилерійського вогню постраждали передмістя і Херсон, а також райони понад 30 інших населених пунктів, включаючи Гаврилівку, Мілово, Червоний Маяк, Новоберислав, Берислав, Бургунку, Придніпровське та Станіслав Херсонської області. Ворог завдав авіаудару в районі Зимовщика.

Минулої доби підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів у районах Білогорівки та Серебрянського лісництва Луганської області та Торського, Федорівки, Бахмута, Іванівського, Тимчасового Яру, Первомайського, Перемоги, Мар'їнки та Вугледара Донецької області.

Авіація Сил оборони минулої доби завдала 19 ударів по районах зосередження окупантів, а також 2 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів.

Також наші захисники збили літак Су-25 та БПЛА типу «Орлан». Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 14 районів зосередження живої сили противника та зенітно-ракетного комплексу.

Нагадаємо, ввечері 11 лютого орієнтовно о 23:09 разом із оголошенням повітряної тривоги у місті Харкові пролунали три вибухи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: