Окупанти не зможуть підійти до Одеси з моря – Резніков

Читать на русском
Для захоплення Одеси та всього південного регіону України росії треба мати панування на Чорному морі, але зараз ворог позбавлений цієї можливості.
Олексій Резніков в ОдесіВМС ЗС України/ Facebook

Росіянам не вдасться захопити Одесу та регіон. Українські військові позбавили ворога панування в Чорному морі.

Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков під час пресконференції в Одесі, цитує ВМС ЗС України.

«Я дуже не люблю давати прогнози та оцінювальні судження, але для того, щоб був ризик захоплення Одеси та регіону загалом, росії треба мати панування на Чорному морі.

Але ми позбавили їх цієї можливості. В тому числі після успішного застосування наших українських «Нептунів», коли за відомою всім адресою крейсер «Москва» пішов на дно», – зазначив посадовець.

Водночас Резніком вказав, що наразі несуть службу протикорабельні комплекси «Гарпун» – отже, в росіян немає жодного шансу підійти з моря до Одеси.

За словами очільника Міноборони, підійти суходолом у росіян не вийшло минулого разу, а на даний час завдяки захисникам України окупанти відкинуті на лівий берег Дніпра. Враховуючи зруйновані мости та переправи, можна говорити про потужний природний захисний бар’єр.

«Що стосується лівобережних територій півдня України, там угруповання ворога має можливість поповнення і озброєнням, і технікою, і людьми, тому там, звісно, ситуація більш напружена», – зазначив міністр.

Нагадаємо, росіяни атакували Одещину «Оніксамі».

Також повідомлялося, що Україна готова до можливого наступу росії в лютому.

Відомо, що на узбережжі Чорного моря зберігається протидесантна оборона.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: