Російські хакери атакують веб-сайти лікарень низки країн

Читать на русском
Російські хакери атакують сайти держустанов країн, що приймають невигідні для Росії політичні рішення.

Зловмисники атакували фінські веб-сайти та анонсували атаки на лікарні в США, Нідерландах, Норвегії, Німеччині і Великій Британії.

Про це повідомляє видання Yle.

В суботу на сайт госпітального округу Гельсінкі та Уусімаа (HUS) була здайснена хакерська атака, що спричинила технічні проблеми.

Керівництво установою повідомило, що проблеми поширились як на зовнішній веб-сайт госпітального округу, так і на внутрішню мережу та внутрішні служби HUS.

Наразі фахівці усувають наслідки атаки та відновлюють роботу онлайн-ресурса.

Атака у Фінляндії була спрямована на цілу низку сайтів госпітальних округів. Але, за винятком HUS, інші ресурси не постраждали.

Крім цього, російське хакерське угруповання KillMilk сьогодні опублікувало у своєму Telegram-каналі список закладів охорони здоров’я, які підпадуть під атаки.

СБУ з початку року нейтралізувала понад 4,5 тисячі кібератакКількість кібератак на Україну збільшилася з початком повномасштабної війни. Росія здійснює в середньому понад 10 кібератак на добу.

Крім Фінляндії, російські хакери анонсували атаки на лікарні в США, Норвегії, Нідерландах, Великій Британії та Німеччині.

Зазначимо, хакери з російської групи Killnet зазвичай атакують сайти країн, що ухвалюють невигідні для росії політичні рішення.

Нагадаємо, 25 січня уряд Німеччини повідомив, що передасть Україні танки Leopard 2.

Нагадаємо, після хакерської атаки на Twitter стався витік даних понад 200 млн користувачів.

СБУ з початку року нейтралізувала понад 4,5 тисячі кібератак.

Також в Україні зафіксували масове розсилання електронних листів із шкідливими посиланнями нібито від імені Держспецзв'язку, до якого причетні російські хакери.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: