Перевіряється інформація про загибель 2 українців під час землетрусу в Туреччині

Читать на русском
Внаслідок землетрусу в Туреччині, ймовірно, загинули двоє громадян України. Також відомо про 4 постраждалих.
Getty Images

Внаслідок землетрусу в Туреччині, ймовірно, загинули двоє громадян України. Посольство зараз перевіряє цю інформацію. Також відомо про 4 постраждалих.

Про це повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко у Facebook.

Зеленський розпорядився відправити гумодопомогу жителям ТуреччиниПрезидент Володимир Зеленський підписав указ про надання гумдопомоги Туреччині, яка постраждала від землетрусу.

«Як повідомила турецька сторона, внаслідок землетрусу ймовірно загинули двоє громадян України. Посольство нині перевіряє цю інформацію та вживає заходів задля встановлення осіб загиблих. Відомо також про 4 постраждалих українців. Вони отримали легкі тілесні ушкодження, загроз їхньому життю немає, госпіталізації вони не потребують. Постраждалі забезпечені тимчасовим житлом і продуктами харчування», - написав він.

Ніколенко додав, що загалом дипломати вже розшукали 38 громадян України. Продовжуються пошуки ще 19 українців, які не виходять на зв'язок.

«МЗС готується відправити українських консулів в місто Газіантеп. Дипломати посольства зможуть прибути в зону стихійного лиха, щойно дозволить ситуація на тлі оголошеного режиму надзвичайного стану в Туреччині. Консули координуватимуть на місці допомогу громадянам України, доставлять їм теплі речі та предмети першої необхідності», - додав він.

Нагадаємо, 6 лютого на південному сході Туреччини стався два землетруси магнітудою понад 7 балів, від яких постраждала і Сирія. На сьогодні жертв уже понад 5 тисяч.

У постраждалих районах Туреччини на 3 місяці запровадили режим НС.

Україна відправляє до Туреччини загін ДСНС із майже 90 рятувальників.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: